25.7.2013

Cupcakes!

Suklaakakku appelsiinipiparminttukuorrutteella.
Maistoin ensimmäisen kerran cupcakeja eli kuppikakkuja talouskoulussa ja rakastuin välittömästi. En tuolloin ollut mukana niitä tehneessä ryhmässä, mutta päätin, että joskus vielä kokeilisin tehdä itsekin. Unohdin tietenkin kysyä koululla reseptiä ja neuvoja kunnes asia jäi jo unohduksiin. Onneksi asia palasi jälleen mieleeni, kun piti keksiä jotain leivottavaa hiirinäyttelyyn, jotka järjestettiin nyyttärityylillä. Etsin netistä useita reseptejä ja yritin löytää sopivan. Kuppikakut ovat yksinkertainen jälkiruoka, joka onnistuu vaivattomuudestaan huolimatta näyttämään vakuuttavalta. Niiden teko on myös todella hauskaa! Nyt haluankin jakaa oman versioni ja toivoa, että muillekin on iloa tästä herkusta.

Perusohje (20 pientä kuppikakkua)

Pohja

100 g voita  (huoneenlämpöistä, ei sulaa)
2 1/2 dl sokeria
2 kpl kananmunia
1 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokeri, munat ja maito. Sekoita ainesten lisäysten välillä hyvin!
2. Sekoita keskenään kuivat aineet: vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää vähitellen rasvaseokseen.
3. Jaa taikina vuokiin. Täytä vuoat noin puoleen väliin (kohoavat).
4. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia uunista riippuen. Varmista kypsyys tikulla tai haarukalla.
5. Anna jäähtyä ja koristele!

Kuorrute

100 g voita (huoneenlämpöistä, ei sulaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria

1. Vatkaa kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi.
2. Pursota kakkujen päälle ja nauti!

Vinkit
  • Korvaamalla vehnäjauhoista 1 dl kaakaojauheella saat suklaisen version. Seokseen voi myös käännellä taloussuklaan paloja tai jotain muuta oman mielikuvituksen mukaan.
  • Niin pohjaan kuin kuorrutteeseen voi lisätä 2 tl vaniliinisokeria.
  • Lisäämällä seokseen sitruunamehua ja sitruunan kuorta saat raikkaan sitruunaisen version.
  • Lähes poikkeuksetta käytän kuorrutteessa Pirkka Kevyt Appelsiinituorejuusto 180g maustamattoman sijaan.
  • Tomusokeria tulee aina lisättyä reippaalla kädellä kunnes sopiva paksuus on saavutettu.
  • Kuorrutteeseen väriä saa mm. kaupoista löytyvistä elintarvikeväreistä. Erilaisia nompparelleja kannattaa käyttää oman maun mukaan. Myös erilaiset aromit ovat käyttökelpoisia.
  •  Mitä kauemmin pohjat ja kuorrute jäähtyvät jääkaapissa, sen maukkaampia niistä tulee! 

Olen aivan hullaantunut näiden leipomiseen ja en osaa edes laskea montako satsia olen tehnyt viimeisten viikkojen aikana! Ovat menneet myös hyvin kaupaksi eikä ole tullut toistaiseksi valituksia. Nämä todellakin vain paranevat, mitä kauemmin seisovat jääkaapissa, mitä ei mielestäni kannata unohtaa, vaikka kuinka tekisi jo mieli syödä. Kaupasta tarttuu lähes joka kerta joku väriaine, aromi tai uusi nompparelli. Minulla on jo vaikka mitä ideoita, joita aion kokeilla. Kerron sitten näistä uusista kokeiluista täällä miten ovat onnistuneet, ettei teidän tartte tehdä samoja virheitä. Mukavia leipomishetkiä!

Sitruunakakku appelsiinisitruunakuorrutteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti